ХРВАТСКА ХАПСИ ПОСЛЕ 30 ГОДИНА: Крајишки војник Јован лишен слободе због мистериозног „ратног злочина“

СИСАЧКО-мославачка полиција кратко је саопштила да је ухапшен Јован Б. (61) са подручја Хрватске Костајнице под сумњом да је 1992. године заједно са Николом Илићем у месту Росуљама убио хрватског цивила.

По тврдњама полиције Јован Б. је са Илићем, који је у међувремену умро, био наоружан и у униформи САО Крајине дошао до куће Николе Илића, који је имао 70 година. Убијен је на обали Уне ватреним оружјем, а тело је бачено у реку. Полиција потврђује да тело никада није нађено, а Јован Б. је оптужен због сумње у почињење ратног злочина.

У том делу Хрватске живели су претежно старци, хрватске и српске националности. До сада су процесуирани многи припадници бивше САО Крајине под сумњом да су убили неколико хрватских цивила у месту Костриће, али Јована Б. до сада нико није спомињао. Никола Илић се спомиње у оптужницама које су подигнуте након убиства петнаест цивила у Косртићима. Оптужница је подигнута за догађаје у Кострићима 2017. године, до сада се није спомињало убиство хрватског цивила у Росуљама.

Полиција није саопштила како је, тридесет година касније, дошло до оптужбе због које је Јован Б. ухапшен од стране Полицијске управе загребачке и чека га казнена пријава за убиство цивила. Не знају се за сада ни детаљи где је од деведесетих живео и постоје ли уопште сведоци догађаја због којег је сада завршио у затвору.

Преузето са: Новости.рс

 

Нема коментара

Напишите коментар