АКТУЕЛНО:

И ове године марш у Бужиму уз униформе и ратне заставе

Слике ратних униформи, зелених беретки, окупљања бошњачких удружења под заставом тзв. Армије БиХ, покличи „Алаху Екбер“ у Бужиму и ове, као и претходних година изгледају узнемирујуће.

У маршу којим се обиљежава годишњица акције „Муња“ ове године било је доста више дјеце која су носила зелене беретке и заставе РБиХ.

Ратни ветерани с ратним заставама, узвикивали су ратне повике, уз увреде на рачун Срба и Републике Српске, коју су назвали „геноцидном творевином“.

На овом обиљежавању обратио се и градоначелник Босанске Крупе Армин Халитовић, министар за борачка питања у Влади УСК Самир Јашарагић, као и начелник општине Бужим.

– Није била узалудна борба за домовину. Како је рекао господин Халитовић, послије деветог (прим. аут. Дан Републике Српске) дође 11. (прим. аут. годишњица акције Муња) и они су тога свјесни. Нису тога свјесни, имали би још више парада и бог зна шта би се дешавало у нашој домовини БиХ – рекао је начелник Бужима Мерсудин Нанић.

Он је говорио и о достојанственом обиљежавању, а колико је достојанствено говори истрага Тужилаштва БиХ управо због дешавања у Бужиму из прошле године.

Снимци су објављени на Фејсбук страници Удружења Нанићеви Бужимљани.

Извор: РТРС

Коментари
  • Samo pre dva dana u Srbskom Sarajeva Srbi su defilovali sa Srbskim zastavama ……. …. da ne bude neke zabune SrbinIzKrajine

    среда, 11. јануара 2023.

Напишите коментар