In memoriam: Преминуо познати адвокат Дејан Дејановић

У Београду је 18. 07. 2020. г након краће болести умро адвокат Дејан Дејановић.

Рођен је 14.3.1934. у Вргинмосту на Кордуну, од оца Душана протојереја и мајке Данице. Почетком рата 1941. године дса родитељима је избјегао  у село Јагњилово код Младеновца. У истом селу полази у основну школу, коју послије рата завршава у Карловцу, будући да му је отац преузео карловачку парохију.

У Карловцу завршава гимназију, а Правни факултет у Загребу. Запошљава се у Карловачком суду гдје полаже и правосудни испит.
Адвокатску канцеларију 1968. године отвара у родном Вргинмосту, а затим исту наставља у Карловцу. Био је и предсједник Адвокатске коморе у Карловцу.

Из Карловца 1991. године из познатих разлога прелази у Београд гдје наставља адвокатску професију у властитој канцелариј. Свој позив обавља пуне 52 године све до марта ове године.

Београдска адвокатска комора 2019. године додјељује му Плакету као признање за пожртвованост у адвокатској професији и истинску посвећеност помагању људима.

У младости се бавио спортом, ногометом, хокејом, тенисом те спортску каријеру завршава као ногометни судија.

Доласком у Београд активно се укључио у Матицу српску и бројна удружења Крајине и Кордуна.

Иза себе је оставио супругу Радмилу, ћерке Дејану и Драгану, те унучад.
По властитој жељи сахрана ће се обавити на Православном гробљу у Карловцу, а испраћај у Београду одржаће  се на Бежанијском гробљу 21.7.2020. године у уторак у 10 сати.

Редакција Српског кола

Нема коментара

Напишите коментар