Изашла из штампе књига Драгана Чудића: Иван

Ову причу посветио сам Србима из Лике, Далмације и Крајине који су своја огњишта напустили,а и даље у мислима носе Плитвице, Дрину, Уну, Грмеч, Николу Теслу, Бранка Ћопића и све оно што  у завичају оставише. Прича је замишљена у три дијела.

Први се односи на прадједу Ивана који је крајем 19. вијека дошао из Лике у Срем са коњем, брадвом и занатом тесара и његовој борби за опстанак и формирање породице и домаћинства.  Затим, његовом сину Николи и снаји Обренки, који су са оцем Иваном створили богатство и углед у краљевини Југославији.

Други део описује Ивана млађег, сина кулака Николе, који је морао у партизане да не би служио фашистима, његовој борби у рату и великом труду да, послије много неправди у новој држави, сачува породицу и уздигне се до угледног официра ЈНА.

Трећи део је о Ивановом праунуку Драгану, Николином унуку и сину пуковника Ивана, који такође постаде официр, са жељом да и он буде високи официр. Генерал.

Књигу можете наручити на број телефона 069/ 610-276, по цијени од 500 динара.

 

                                                                                                                                                 Драган Чудић

                                                                                                                            Банатска 17, Сремска Митровица

Коментари
  • Molim gospodina Lintu da uz objavu knjige doda broj telefona Čudić Dragan 069 610 276 i cenu knjige od 500,00 dinara što je cena štampe. Pozdrav Čudić.

    четвртак, 05. новембар 2020.

Напишите коментар