АКТУЕЛНО:

Кнежевић: Због мене није заплакала ниједна бошњачка нити муслиманска мајка; пружамо вам руку, да заједно градимо бољу будућност ЦГ

„Ово је први пут након 300 година да је неко да без преваре, без насиља, преврата успио да промијени власт у Црној Гори.“, казао је Мандић, уз јасну поруку да „оно што смо у миру добили – у миру и чувамо“

Двојица лидера ДФ-а, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, обратили су се јавности на ванредном пресу, захвалили свима коју су гласали за доскорашњу опозицију и упозорили на планове одлазећих власти да испровоцирају инциденте и тако покушају изиграти вољу народа.

„Ово је први пут након 300 година да је неко да без преваре, без насиља, преврата успио да промијени власт у Црној Гори.“, казао је Мандић, уз јасну поруку да „оно што смо у миру добили – у миру и чувамо“.

Он је истакао да је увијек желио и борио се да сви имају иста права и позвао присталице коалиције „За будућност Црне Горе“ и све грађане да заврше са слављем на улицама. 

„Располажемо информацијама да они који нису задовољни нашом побједом припремају чим низ провокација, облаче наше мајице, иду дотле да су набавили чак и мантије како би исценирали сукобе и како би на основу тих сукоба покушали да промијене већинско расположење у Црној Гори које се констатовало у недјељу.“. казао је Мандић, и обећао да ће се конституисати нова влада која ће радити за сваког грађанина.

Милан Кнежевић је подсјетио на пријетње и „упозорења“ Мила Ђукановића, Душка Марковића, Миливоја Катнића и Веселина Вељовића, истакавши да се након побједе опоозиције није десило ништа од онога на што су они упозоравали народ.

Кнежевић сматра да су највећи добитници избора управо гласачи ДПС-а, јер ће они тек да схвате да је и њима свануло, и неће бити више у партијском „кавезу“, да независност Црне Горе није доведена у питање, те да не планирају никакав повратак у Средњи вијек.

Истакао је да је важно да заједнички градимо нову Црну Гору, засновану на економском просперитету, националном и државном помирењу и да свима пружимо руику, као и да сви грађани морају да схвате да било какав покушај нарушавања међунационалнг и међувјерског суживота иде на руку ДПС-а.

Припадницима националних мањина – Бошњацима, Муслиманима, Хрватима, Албанцима… упутио је снажну поруклу и позив да заједнички градимо бољу будућност.

„Због Милана Кнежевића није заплакала ниједна ни бошњачка, ни муслиманска мајка. И упркос томе што су представници Бошњака и Муслимана били политички партнери Мила Ђукановића у претходном сазиву ја им сада пружам руку сарадње и помирења у име коалиције „За будућност Црне Горе“. Постоје идеолошки и програмске разлике око којих се можда никад нећемо сложити, али се ваљда слажемо да Црна Гора мора да иде напријед, и да градимо земљу која никад неће функционисати на наративу тражења унутрашњих непријатеља, при чему су у једном циклусу непријатељи бити Срби, у другом Албанци, у трећем Бошњаци, у четвртом Црногорци“.

Апеловао је на присталице да не излазе на улицу и не дају ни најмањег повода одлазећем режиму да покуша оспорити побједу која је чиста „као суза“. На крају је упутио апел СПЦ да својим ауторитетом допринесе да грађани престану да се окупљају, будући да се најављују режимски контра-протести.

„Ова побједа није усмјерена ни против кога, ово је побједа читаве Црне Горе.“, поручио је Кнежевић.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар