АКТУЕЛНО:

Којић: Казнити одговорне за додјелу захвалнице бригади одговорној за злочине над Србима

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић очекује да буду санкционисани одговорни за додјелу захвалнице Оружаних снага БиХ Удружењу „Седме муслиманске витешке ослободилачке бригаде“ из Зенице јер је од тог срамног чина прошло доста времена, а та бригада је одговорна за бруталне злочине над Србима.

Којић је подсјетио да је новембру додијељена захвалница том удружењу и да од новог замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића тражи да искористи овлаштења и казни све оне који су учествовали у том срамном чину.

– Тако би нам показао да свој посао ради у интересима Републике Српске, јер по нашим информацијама већ је добијао неколико питања у вези са овим – рекао је Којић Срни.

Он је Гогановићу поручио да та бригада на свом амблему, поред ратне заставе, има и арапска слова што јасно говори да је у својим редовима имала и стране плаћенике који су клали и убијали српски народ.

Према његовим ријечима, сви који таквим удружењима и бригадама дају нека признања нису за мир и суживот и морају да одговарају.

– У што крајем року очекује информације о корацима које ће предузети замјеник министра јер сматрамо да је прошло исувише много времена од тог срамног чина и да су до сада виновници морали бити кажњени – нагласио је Којић.

Он је навео да је захвалницу потписао мајор Оружаних снага БиХ Енис Херић и да су и у новембру указивали шта све послије тога може услиједити, напоменувши да је недавно и хрватски предсједник одликовао јединицу ХВО-а у Дервенти.

– То се десило само зато што нису адекватно кажњени сви они који дају захвалнице и разна признања онима који су убијали српску нејач, српску имовину палили а Србе протјеривали са вјековних огњишта – нагласио је Којић.

Он је подсјетио и да касарна у Пазарићу носи име једног од командно одговорних за монструозне злочине у Јошаници код Фоче који није више жив и није одговарао за те злочине.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар