Којић: Суд БиХ жели амнестирати ратне злочинце из бошњачког народа

Суд БиХ, чије је Апелационо вијеће укинуло првостепену пресуду некадашњем команданту Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакибу Махмуљину, очигледно жели амнестирати ратне злочинце из бошњачког народа и тиме приказати да се нису десили злочини над Србима, изјавио је директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих Милорад Којић.

– Злочини над Србима на озренско-возућком ратишту, за шта је првостепено Махмуљин био осуђен, једни су од најбруталнијих злочина гдје су, како је то радила и „Исламска држава“. „невјерницима“ одсијецане главе. У Стогу је пронађена масовна гробница са 21 тијелом, од којих је 17 било обезглављено – рекао је Којић Срни.

Он је указао да то говори о бруталности злочина, али да очигледно да Суду БиХ, који је давно дотакао дно правичности и правде и једнакости грађана пред законом, то ништа не значи и доноси такве скандалозне одлуке.

Којић је нагласио да такво, бошњачко, инструисано правосуђе на нивоу БиХ, које жели да мијења карактер рата, не треба да постоји.

– Нисмо били задовољни ни са првостепеном пресудом у дијелу висине изречене казне и надали смо се да ће другостепено вијеће уважити жалбу тужилаштва и за такве бруталне злочине досудити максималну казну – нагласио је Којић.

Апелационо вијеће Суда БиХ поништило је првостепену пресуду некадашњем команданту Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакибу Махмуљину којом је био осуђен на 10 година затвора јер није спријечио злочине које су починили припадници Одреда „Ел муџахид“ на подручју Возуће и Завидовића.

Поступак се сада упућује другостепеном вијећу на даље одлучивање.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар