АКТУЕЛНО:

Костајница претрпела највећу штету у Републици Српској

Костајница је претрпела највећу штету у Републици Српској од разорног земљотреса који је у уторак погодио Петрињи у Хрватској, рекао је данас за РТРС начелник ове општине Никола Јањетовић.

Организована су дежурства. Полиција и радници општине, али и грађани су били су будни током ноћи. Светла су била упаљена, народ је испрепадан, изјавио је Јањетовић.

На подручју Костајнице јутрос су се осетила два нова земљотреса.

Требало би обићи подручну школу, Средњошколски центар, зграду општине. Наши тимови су на терену, обилазимо објекте да видимо да ли су безбедни. Нисмо имали проблема са испоруком воде, али радимо хитну анализу, и резултати ће бити током дана. Имали смо два оштећења на трафонстаницама, али врло брзо су отклоњени, нагласио је Јањетовић.

Новитовић: Заштитити грађане, све остало је организовано

Разорни земљотрес који је погодио централну Хрватску осетио се у целом региону, а Општина Костајница у Републици Српској је најугроженија, изјавио је директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Новитовић је гостујући у Јутарњем програму РТРС рекао да нема разлога за панику и да су све локалне службе и институције обучене да могу да одговоре на овакве ситуације.

„Основни субјект заштите је грађанин, све остало имамо организовано“, рекао је Новитовић.

Нагласио је да се и у оваквим ситуацијама не сме заборавити на опасност од пандемије вируса корона и апеловао на грађане да поштују мере.

„Не смемо сад погоршати епидмеиолошку ситуацију, да Костајница због земљотреса не постане жариште вируса корона“, рекао је Новитовић.

Иначе, после јучерашњег удара од 6.2 Рихтера у Хрватској, Костајницу и Козарску Дубицу обишли су председника и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић и Радован Вишковић.

Преузето са: РТВ

Нема коментара

Напишите коментар