АКТУЕЛНО:

КРАЈИШКИ КОРПУС: Обиљежено 30 година од формирања прве и друге бригаде

У касарни Козара у Бањалуци данас је обиљежено 30 година од формирања Првог и Другог крајишког корпуса Војске Републике Српске.

Тим поводом служен је парастос и положено цвијеће за 6.450 погинулих бораца Првог крајишког корпуса и више од 3.200 погинулих припадника Другог крајишког корпуса.

Парастосу су присуствовали и вијенце положили изасланик српског члана Предсједништва БиХ Драган Вуковић, представници Владе Републике Српске, представници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, као и невладиног сектора проистеклог из одбрамбено-отаџбинског рата.

БАЊАЛУКА, 3. ЈУНА /СРНА/ – Парастосом и полагањем вијенаца за 6.450 погинулих бораца Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске и више 3.200 погинулих припадника Другог крајишког корпуса данас је у касарни Козара у Бањалуци обиљежено 30. година од формирања ових корпуса.

 

Обиљежавању суприсуствовали и вијенце су положили и некадашњи припадници Првог и Другог крајишког корпуса ВРС, чланови породица погинулих припадника и званице из јавног и друштвеног живота Републике Српске.

Извор: Новости

Нема коментара

Напишите коментар