Кривокапић: На изборима показати да је Црна Гора изнад сваке власти

Избори су прилика да се покаже да је Црна Гора изнад сваке власти, да је народ онај који одлучује о држави и напретку, а не неколико умишљених појединаца да су незаменљиви, поручио је носилац листе коалиције „За будућност Црне Горе“, проф. др Здравко Кривокапић.

Драги пријатељи, комшије, колеге, уважени грађани Црне Горе. Ових дана, као дио велике народне коалиције, кренули смо са свим другим слободним и достојанственим грађанима да на демократски и миран начин изаберемо заједничку будућност Црне Горе, да изаберемо власт која ће одговарати народу и која га неће дијелити, власт која вјерује и ради за мир и помирење, за напредак и добро свих њених грађана.
Дошло је вријеме да са власти оду они који су Црну Гору заробили, учинили је приватним посједом њихових себичних интереса и привилигеваним феудом владајуће фамилије и њихових пријатеља. Доста је било да само једни имају а други да зависе од њих, да једни распродају Црну Гору а други остају без посла, не знајући како ће прехранити своје породице…„, наводи се у саопштењу.

Он је истакао да су ови избори су прилика да сви скупа покажемо да је Црна Гора изнад сваке власти, да је народ онај који одлучује о држави и напретку, а не неколико умишљених појединаца да су незамјенљиви.

Драги Бошњаци, Албанци, Хрвати, драги грађани Црне Горе, наше поруке су искрене и добронамјерне, ми не желимо ништа за себе што не признајемо другима, и наша слобода се брани заштитом ваших права и сигурности. Постали смо у тој борби и сами зрелији, одговорнији и отворенији за сваки договор о добру Црне Горе.
Искрено и равноправно, тако нам Бог помогао!„, казао је и закључио:

Ништа добро што сада постоји не желимо да угрозимо и ништа лоше да сачувамо, желимо да идемо напријед а не назад, да сачувамо пријатеље и савезнике Црне Горе у свијету и да их увећамо заједно са новим, да покажемо да је Црна Гора озбиљна и демократска земља која ће смјеном власти направити заокрет у политици према региону и изградити најбоље могуће односе са сусједима, поштовати међународне уговоре и обавезе, све у складу са вољом народа и интересима свих грађана Црне Горе. Ми пружамо руке наше сарадње свима у Црној Гори, сарадње коју ће подржати народ на овим изборима и јасно поручити да Црна Гора може и боље и више и брже и слободније, а смјеном власти чини се први корак ка том узвишеном и племенитом циљу.“

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар