Линта: Бесрамна али очекивана одлука суда да Томпсон употребом усташког поздрава „За дом спремни“ није подстицао на мржњу   

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује бесрамном али очекиваном одлуку Прекршајног суда у Слуњу да проусташки пјевач Марко Перковић Томпсон употребом злочиначког поздрава „За дом спремни“ на концерту у Слуњу 5. августа прошле године није подстицао на мржњу.

Јасно је као дан да је усташки поздрав „ За дом спремни“ био један од симбола хрватских паравојних снага а касније и Хрватске војске. У праву је Марко Перковић Томпсон када каже да наведени поздрав није коришћен само у његовој пјесми „Бојна Чавоглаве“ него су га користили бранитељи из готово свих хрватских јединица током рата 1991.-1995. године.

Такође, хрватско Министарство управе је 2003. године донијело рјешење у којем се наводи да се удружења ХОС-а могу регистровати са усташким поздравом „За дом спремни“. Наведена одлука Прекршајног суда у Слуњу је још један доказ да је данашања Хрватска настала на темељима злогласне НДХ и да је реализовала један од циљева Анте Павелића и усташког покрета а то је протјеривање пола милиона Срба и отимање или уништавање српске имовине.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар