Линта: Бошњачки политичари руше дејтонску БиХ због тежње да униште Републику Српску и створе унитарну БиХ, а не руши је Милорад Додик

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта најоштрије осуђује предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића који је напао предсједника Републике Српске Милорада Додика да својим изјавама доводи у питање опстанак и територијалну цјеловитост БиХ, као и да ће Дрина заувијек остати граница између Србије и БиХ.

Добро је познато да дејтонску Босну и Херцеговину руше управо бошњачки политичари због сталне тежње да униште Републику Српску и створе унитарну и централизовану БиХ у којој би Бошњаци имали доминантан положај. Бројни су примјери кршења Дејтонског споразума. Велики број надлежности које је Република Српска имала по Дејтонском споразуму су пренијете на БиХ. Мимо Дејтонског споразума основан је велики број установа, институција и агенција а Уставни суд своје одлуке доноси прегласавањем на штету Срба.

Такође, Дејтонску БиХ руше бошњачки политичари који у јавност заступају бесмислене и лажне тезе о агресији Срба на БиХ и извршеном геноциду над Бошњацима. Врхунско је лицемјерје да се Денис Звиздић залаже да територијалн иитегритет БиХ а његов партијски шеф Бакир Изетбеовић сматра да је БиХ већ требало да призна лажну државу Косово.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар