Линта: Прикупљених 450.000 потписа да се на референдуму посланицима Срба у Хрватском сабору укину права још један доказ усташизације хрватског друштва

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта оцјењује још једним доказом усташизације хрватског друштва чињеницу да је екстремно десничарска иницијатива „Народ одлучује“ за двије недјеље прикупила чак 450.000 потписа с циљем да се на референдуму укину права посланицима националних мањина да одлучују о буџету и избору Владе.

У овом, као и многим другим случаејевима, права мета напада су Срби. Проусташке снаге немогу да се помире са чињенцом да у Хрватској има још, макар мало, Срба и њихових политичких представника. Због тога настоје на разне начине да преосталим Србима у Хрватској пошаљу јасну поруку да не могу имати иста права као већински народ и да им је најбоље да се иселе или асимилују.

Наведена иницијатива није ништа ново нити неочекивано већ представља само наставак ширења мржње према Србима. Од доласка Туђмана на власт до данашљег дана Србе у Хрватској се у већој или мањој мјери третирају као реметилачки фактор. Због тога је постало сасвим нормално да се српским повратницима и протјераним Србима систематски крше њихова национална и људска права и на овај начин упућују отворене претње.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар