Линта честитао Дан Војске Републике Српске

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честита ратним ветеранима, ратним војним инвалидима и потомцима погинулих бораца Војске Републике Српске и припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ 12. мај – Дан Војске Републике Српске. Формирање Војске Републике Српске 12. маја 1992. године представља један од назначајнијих дана у новијој историји српског народа.

Војска је имала кључну улогу у одбрани Републике Српске и српског народа да живи у миру и слободно на својим вјековним подручјима. Не смијемо никад ћутати на бруталне лажи бошњачких политичара  да су припадници Војске Републике Српске били агресори у сопственим двориштина, својим њивама, ливадама и шумама.

Велика је част и обавеза да трајно  чувамо сјећање на славни и частан пут Војске Републике Српске и све њене припаднике. Посебну захвалност морамо исказати према погинулим припадницима Војске Републике Српске које су своје животе дали за њену одбрану и сачували већи дио српског народа на подручју БиХ од новог страдања.

У Београду, 12. маj 2023. године

Информативна служба

Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар