Линта честитао Васкрс грађанима Србије и Србима у региону и дијаспори

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Mиодраг Линта  упутио је честитку  Његовој Светости патријарху Иринеју, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима који Васкрс славе по Јулијанском календару.

„Упућујем најсрдачније и искрене честитке свим грађанима Србије који славе васкрсење Христово и свим Србима који живе у региону и дијаспори са жељом да, у условима пандемије корона вируса,  овај највећи хришћански празник Васкрс Cина Божјег прославе у позитивној атмосфери, пуни вјере и оптимизма и  у нади у боље сутра.

Васкршњи празници су ове године посебна прилика да се, у времену највећег зла савременог свијета, подсјетимо универзалних хришћанских начела човјекољубља, бриге за ближњег, разумијевања, повјерења и међусобног уважавања. Поштујући хришћанска начела можемо и морамо да сложно побједимо пандемију корона вируса са што мање посљедица.  Због тога је веома  да сви преузмемо одговорност и превазиђемо међусобне подјеле и разлике.

Желим вам да празничне дане проведете са својим најближима у добром здрављу,  миру, љубави,  радости и блаагостању уз најрадоснији поздрав Христос Васкрсе, Ваистину Васкрсе“, наводи се у честитки предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодрага Линте

У Београду, 18. април 2020. године

                                                                                                           Информативна служба

                                                                                                          Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар