Линта: Ђукановић упорно понавља провидну лаж о тзв. великосрпском национализму

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта одбацује као најбезочнију измишљотину оптужбу Мила Ђукановића да је Предсједник Александар Вучић тобоже кривац за јаку медијско-политичку агресију Београда према Црној Гори. Власт у Србији се никада није мијешала у унутрашње ствари Црне Горе али се зато антисрпски режим Мила Ђукановића најдиректније умијешао у унутрашње ствари Србије признавши лажну државу Косово. Србија и Предсједник Вучић су  само показивали оправдану бригу због систематске дискриминације српског народа од стране црногорског режима и доношења антицивилизацијског закона о слободи вјероисповјести чији је циљ отимање светиња и друге црквене имовине Српској православној цркви у Црној Гори.  Србија има право по свим међународним конвенцијама да брине о дијелу свог народа који живи у Црној Гори или у било којој другој држави и да помаже његов опстанак и очување националног, културног и језичког идентитета.

Линта истиче да Мило Ђукановић упорно понавља провидну и трагикомичну лаж о тзв. великосрпском национализму, наставља да плаши грађане говорећи о непостојећој угрожености државе од спољашњег и унутрашњег непријатеља,  додатно продубљује подјеле, подстиче сукобе и  подиже тензије а све с безумним циљем да спречи одлазак његове Демократске партије социјалиста са власти  након пораза на недавним изборима. Кривац за пораз Мила Ђукановића нису Србија и Предсједник Вучић већ његова погрешна и штетна политика коју су казнили грађани Црне Горе гласајући већински за опозицију. Добро је познато да је Мило Ђукановић имао отворену подршку познатих србомрзаца Едија Раме, Жељка Комшића и других утицајних личности из региона али то му није сметало а смета му што Србија брине за свој народ. Жалосна је чињеница  да бивши Србин а сада острашћени антисрбин Мило Ђукановић природну сарадњу између Београда, Подгорице и Бањалуке назива великосрпским пројектом а снажно подржава сарадњу између Подгорице, Тиране и Приштине што јасно говори о њему и његовој политици.

У Београду  2. септембар 2020. године

                                                                                                                     Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

Коментари
  • Pa treba da valjda hvali austrougarske srbe i šta ginuli na mojkovcu crnogorci i od njih, dajte linta, malo manje oholosti sendvičara uz skupštinsku kantinu na koju se nakačio svojevremeno i šešelj iz bosne, ne bi vam falilo spram braće vojvoda i serdara,koji su na cetinju od kralja nikole povišeni od srba u crnogorce radi svih odlikovanja iz sukoba još od turaka

    петак, 04. септембар 2020.

Напишите коментар