Линта и Киковић у Београду потписали Повељу о братској сарадњи

У Београду су 16. марта 2019. године Повељу о братској и пријатељској сарадњи потписали Миодраг Линта, народни посланик и предсједник Савеза Срба у Региону и Горан Киковић,потпредсједник СО Беране и предсједник Српске народне одбране Васојевића и лимске долине.

Како су истакли у Повељи они су се обавезали на следеће циљеве и задатке:

-Овом Повељом наше организације које дјелују на српским етничким просторима обавезују се да учвршћују братске односе у циљу унапређења културно- просвјетне сарадње.

Даље у Повељи стоји:

– Увијек ћемо се заједничким снагама борити за очување српског културног и историјског идентитета на српским етничким просторима у шта прије свега спадају; Српска Православна Црква, српски језик , ћирилично писмо,и његовање традиционалних вриједности српског народа које су провјерене кроз вјекове борбе за слободу и достојанство.

Линта и Киковић су у Повељи навели и сарадњу Глас Холмије и Српско коло:

-Наша гласила часопис “Глас Холмије“,чији је оснивач и издавач Српско историјско-културног друштва “Никола Васојевић“ – Беране и лист “Српско коло “, чији је оснивач и издавач Савез Срба из Региона обавезују се овом братском Повељом на трајну сарадњу, пријатељство и братске односе на његовању српске културне баштине на српским етничким просторима.“-закључују својим потписом предсједници Линта и Киковић.

Преузето са: Глас Холмије

Нема коментара

Напишите коментар