Линта: Куртијеви специјалци брутално претукли два српска младића код Лепосавића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује са брутално пребијање српских младића Ђорђа М (24) и Лазара Ђ (23) у Јошаници код Лепосавића јесте један од многих доказа да се људска права Срба на Косову и Метохији свакодневно крше на најгрубљи могући начин. Ђорђе и Лазар су без икаквог разлога јуче  били подвргнути тортури од стране припадника специјалне полиције РОСУ.

Трагична је чињеница да прекомерна употреба физичке силе према невиним Србима није случајан инцидент већ смишљена одлука Куртијевог шовинистичког режима да се наш народ  плански малтертира и застрашује с циљем да се протјера са својих вјековних огњишта. Албански полицајци немају шта да траже на северу Косова и Метохије и њихово присуство је противзаконито и директно супротно Бриселском споразуму.

Линта апелује на међународне организације и Европску унију да коначно недвосмислено  осуде овај и бројне друге етнички мотивисане нападе на Србе и  траже од Куртијевог режима да казни полицијаце насилнике и прекине са злостављањем и застрашивањем нашег народа.

У Београду, 8. март 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар