Линта: Министарка правде Маја Поповић да разговора са хрватским министром правосуђа због хапшења Драгана Ракановића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта тражи да министарка правде Маја Поповић разговора са хрватским министорм правосуђа и управе Иваном Маленицом због хапшења крајишког Србина Драгана Ракановића у Ирској али и хапшења других крајишких бораца. Такође, Линта тражи  да Министартсво правде пружи правну и финансијску помоћ Драгану Ракановићу.

Ирска полиција је ухапсила Драгана Ракановића (1967) на основу европског налога за хапшење које је покренуо Жупанијски суд у Осијеку, због наводног ратног злочина у мају 1991. године у Борову селу. Жупанисјко тужилаштво у Осијеку је 2011. године оптужило петоро Срба, међу којима је и Драган Ракановић, да су као припадници српских формација ноћу између са 1. на 2. мај 1991. године  ранили, заробили и малтеретирали двојицу хрватскух полицајаца у Борову селу.

Хапшење Драгана Ракановића представља контитуитет хрватске политике прогона крајишких бораца који су се часно борили за свој народ и државу и оправдање лажног мита о српској агресији. Апсолутно је јасно да се крајишки Срби хапсе на основу лажних доказа и свједока и да је хрватско правосуђе у функцији хрватске државне политике.

У Београду, 20. септембар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар