Линта на парастосу за борце Невесињске бригаде који су погинули у Митровданским биткама

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта присуствао парастосу за борце Невесињске бригаде који су погинули у славним Митровданским биткама, као и за све оне који су дали своје животе за Републику Српску.

Митровдан је један од најважнијих дана у нашој новијој историји када је Невесињска бригада 1992. и 1994 године извојевала величанствене побједе над непријатељем.

Парастос је служен,  у суботу, 5. новембра у цркви Светог Саве на Врачару у организацији Удружења Невесињаца у Београду. Помен су служили свештеници Радивоје Панић и Предраг Продић. Присутнима се послије парастоса пригодним ријечима обратио начелник невесињске бригаде Зоран Јањић.

Борци Невесињске бригаде су одбранили Невесиње и источну Херцеговину показујући при том велико херојство, јунаштво и спремност на жртву. Невесињска бригада је водила тешке и крваве борбе али је успјела натчовјечанским напорима да сачува, уз помоћ бораца из других јединица Херцеговачког корпуса,  своје положаје.

У митровданским биткама страдала су 64 српска борца који су дали животе за слободу свог народа и стварање Републике Српске. Њихова жртва никада не смије бити заборављена.

У Београду, 05. новембар 2022. године

                                                                                                      Информативна служба

                                                                                                      Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар