Линта: Обијање парохијског дома у Бјеловару још један доказ да Срби нису добродошли

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта најоштрије осуђује oбијање парохијског дома у Бјеловару у којем живи свештеник Стефан Максимовић са својом породицом.

Непознати починиоци су у суботу у послијеподневним часовима провалили у парохијски дом, испревртали ствари и узели већу количину новца, као и сав накит. Нови вандалски чин десио се само два мјесеца након што је црква Свете Тројице исписана усташким и нацистичким симболима.

Полиција је извршила увиђај али није реално очекивати да ће пронаћи починиоце и привести их правди као што то није учинила везано за исписивање усташких и нацистичких симбола, као и за многе друге вандалске чинове према Српској православној цркви и Србима широм Хрватске.

Линта истиче да свештеник Максимовић и његова породица, као и преостали Срби у Бјеловару имају све већи осјећај страха, неизвјесности и несигурности јер им се шаље злокобна порука да нису добродошли и да им је је најбоље да се иселе.

Апелујемо на међународну заједницу да тражи од хрватске власти да спријечи овакве и сличне инциденте јер надлежни органи не предузимају конкретне кораке.

У Београду 19. фебруар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар