Линта одржао састанак са директором ЈУП-а да убрза додјела грађевинског материјала, монтажних кућа, сеоских имања и изградња станова

Народни посланик Миодраг Линта одржао је у петак 8. марта састанак са директором Јединице за управљање пројектом (ЈУП) Владе Србије господином Драганом Катуцом. ЈУП обавља и послове у вези са спровођењем регионалног програма о трајним рјешењима за избјеглице, који се односе на припрему техничке и тендерске документације, спровођење поступка јавних набавки, уговарање, интерну контролу, финансијско-рачуноводствене услуге, мониторинг и извјештавање и пружање других специјализованих услуга неопходних за реализацију наведеног регионалног програма.

Линта је упознао господина Катуцу са незадовољстом 302 избјегличке породице са територије Града Београда којима су још у септембру уручени уговори за пакете грађевинског материјала. Нажалост, наведене избјегличке породице још увијек нису добиле грађевински материјал због процесуре спровођења јавне набавке која је у току. Линта је апеловао га директора ЈУП-а да учини све што је у његовој моћи да се у што краћем временском року ријеши наведени проблем и да 302 избјегличке породице добију грађевински материјал да би могли да заврше своје куће.

Такође, Линта је апеловао на Драгана Катуцу да се максимално убрза додјела пакета грађевинског материјала, монтажних кућа, сеоских имања и изградња станова које су добиле избјелгичке породице широм Србије. Господин Катуца је рекао да је учинити све у оквиру својих надлежности да се проблем 302 избјегличке породице ријеши у што краћем временском року, као и да убрза реализација додјељених уговора и у другим мјестима.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар