Линта: Оптужбе хрватских званичника против Србије поводом изложбе о Јасеновцу у УН су врхунски цинизам

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјељује као врхунски цинизам оптужбе хрватских званичника да изложба о Јасеновцу у сједишту УН у Њујорку представља намјеру Србије да манипулише жртвама у дневнополитичке и пропагандне сврхе. Хрватска се плаши да ће међународна јавност сазнати праву истину да је концентрациони логор Јасеновац био фабрика смрти гдје је извршен злочин геноцида над српским народом.

Стална музејска поставка у Спомен-подручју Јасеновац приказује лажну слику некадашњег логора смрти, а не приказује да су усташе у НДХ починили злочин геноцида; да је злочин геноцида почињен над Србима, Јеврејима и Ромима и да је почињен бестијалним и окрутним масовним убијањем.

За хрватске званичнике приказивање истине о геноциду над спрским народом у Јесеновцу и читавој НДХ не доприноси помирењу, изградњи повјеререња и развоју добросусједске сарадње. Србија никад неће прихватити да услов помирења са Хрватском треба да буде умањивање и негирање злочина геноцида над српским народом у НДХ и амнестија ратног злочинца кардинала Алојзија Степинца.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар