Пејчиновић Бурић

Линта: Лицемјерне оптужбе хрватске министарке Марије Пејчиновић Бурић да Србија манипулише жртвама у Јасеновцу

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјељује као лицемјерне поновне оптужбе хрватске министарке спољних послова Марије Пејчиновић Бурић да Србија износи лажне податке и манипулише жртвама у Јасеновцу и да се нада да ће Србија престати са том реториком и окренути се европској будућности.

за пријаву права

Врхунски је безобразлук да Марија Пејчиновић Бурић успоређује једног од вођа антифашистичког покрета у Другом свјетском рату Дражу Михајловића који је био министар војни у избјегличкој Влади у Лондону са озлоглашеним ратним злочинцем и највјернијим савезником Адолфа Хитлера Антом Павелићем.Јасно је као дан да је Марија Пејчинoвић Бурић, као и многе њене колеге, присташа злочиначке усташке идеологије коју су у Хрватској обновили Фрањо Туђман и ХДЗ 1990. године.  Туђмaнов проусташки режим је извршио агресију на Југославију и Србе у Хрватској с циљем стварања Велике Хрватске без или са што мање Срба.

Пејчиновић Бурић

Линта истиче да Марија Пејчиновић Бурић безочно лаже када каже да Хрвтска чува истину о жртвама у Јасеновцу кроз поставку у Спомен подручју Јасеновац. Наведена поставка приказује да је Јасеновац у суштини био радни логор за затворенике а не фабрика смрти у којој су усташе извршиле злочин геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима на најстрашније и најмонструозније начине који људски ум уопште може да појми.

Због тога је бесрамна изјава Марије Пејчиновић Бурић да осуђује злочине свих репресивних режима и на тај начин суштински негира геноцидни карактер НДХ. То је први корак ка рехабилитацији усташких зликоваца који се у Хрватској фактички већ сматрају борцима за хрватску слободу а не највећом љагом и срамотом у историји хрватског народа.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар