АКТУЕЛНО:

Линта: Патолошки излив мржње Шефика Џаферовића према Србима

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линтa оцјењује као патолошки излив мржње према Србима изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, поводом прославе Дана Републике Српске, који је учеснике свечаног дефилеа упоредио са нацистичким одредима смрти. Тешки србомрзац Џаферовић иде корак даље и Дан Републике – 9. јануар бесрамно упоређује да Кристаlном ноћи тј. са 9. новембром 1938. године који означава почетак отвореног прогона и убијања Јевреја односно почетак холокауста у нацистичкој Њемачкој.

Џаферовић безуспјешно и провидно прави дрску замјену теза. Права истина јесте да је српски народ у Другом свјетском рату доживио геноцид који су починили хрватски и муслимански нацисти. Припадници оружаних снага НДХ били су у значајном броју Муслимани што показује да су активно учествовали у сповођењу усташке политике потпуног уништења српског народа. Такође, права истина је да 9. јануар, када је основана Република Српска, није почетак агресије на БиХ и геноцида над Муслиманима како то тврде бошњачки шовинисти већ представља политички облик борбе да би се спречио поновни геноцид над Србима и сачувала национална права и идентитет.  Република Српска је настала у миру и 9. јануара 1992. није планиран нити почињен било какав злочин.

Линта истиче да Шефик Џаферовић сноси огромну одговорност за масовне злочине које су током 1994. и 1995. године муџахедини из одреда „Ел Муџахедин“ починили над Србима на подручју Возуће и шире. У то вријеме центром Службе државне безбедности Зеница управљао је управо Шефик Џаферовић који није ништа урадио да злочни над Србима буду спријечени а камоли да починиоци буду кажњени. Крајње је вријеме да Тужилаштво у Београду против њега подигне оптужницу за ратни злочин против заробљеника и цивила српске националности. Поред тога, Шефик Џаферовић бесрамно ћути на чињеницу да низ улица и установа у Сарајеву носе имена по личностима које су имале истакнуте функције током постојања усташког режима и НДХ.

У Београду  11. јануар 2022. године

                                                                                                                     Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар