АКТУЕЛНО:

Линта питао министра Благојевића када ће почети изградња 133 стана на Новом Београду

Поштовани господине Благојевић,

Обраћају ми се прогнаничке породице са питањем када ће почети изградња 133 стана на Новом Београду.  Дана 26. августа рекли сте ми у разговору да ће Банка за развој Савјета Европе у Паризу крајем септембра да званично одобри, раније постигнут договор,  да ће седам милиона евра бити издвојено за изградњу 133 стана.  Такође, рекли сте ми да ће Министарство за јавна улагања почетком октобра да распише јавну набавку за избор извођача, да процедура јавне набавке траје око два мјесеца и да  ће изградња 133 стана на Новом Београду почети у децембру ове године.

Желим да Вас замолим, у име 133 прогнаничке породице које чекају усељење, да одговорите на слиједећа питања:  Да ли је Банка за развој Савјета Европе  званично дала сагласност да средства из кредита буду опредјељена за изградњу 133 стана на Новом Београду? Да ли је расписана  јавна набавка за избор извођача тј. фирме која треба да изгради 133 стана и да посао изградње бити уговорен до почетка децембра? Да ли ће изградња 133 стана почети у децембру ове године како сте ми рекли у разговору?

Важно је да знате да су 133 прогнаничке породице које чекају да се коначно изграде њихови станови огорчене и очајне јер је прошло више од пет година од јавног позива. Породице траже да се у што краћем временском року изграде њихови станови и да више не плаћају скупе кирије што су чинили у претходних 28-32 године.

Замолио бих Вас за одговорите на моје писмо у разумном временском року.

С поштовањем

У Београду, 04. октобар 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона

 и народни посланик

Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар