Линта посјетио избјегличке породице, кориснике СИРП програма, у Новим Бановцима

Посјетивши Видовдански турнир у боћању у Новим Бановцима, на позив Милана Павасовића и Душка Дукића, народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта је посјетио  избјегличке породице који живе у двије зграде које су саграђене у оквиру тзв. СИРП програма. Наведене зграде су саграђене средствима италијанске Владе с циљем трајне интеграције избјегличких породица.

Линта је упознао избјегличке породице да је у претходном периоду послао три писма премијерки Ани Брнабић с молбом да Влада настави Регионални стамбени програм и ријеши стамбено питање свих протјетаних Срба. Такође, подсјетио је присутне да је четири пута у Скупштини предлагао  измјене и допуне Закона о избјеглицама са истим циљем. Нажалост, његов приједлог није прихваћен.  Окупљени станаре је интересовало да ли постоји воља Владе да се њихово питање након 13 година агоније коначно ријеши.

Избјегличке породице у Новим Бановцима, као и у осталих шест локалних самоуправа, надају се да ће коначно добити право  на откуп станова под повољним условима. Посебно су истакли да су значајна средства уложили на адаптацију зграде, јер је, како кажу, лошег квалитета.  Линта је обећао да ће наставити борбу заједно са њима да се коначно пронађе правично и трајно рјешење њиховог проблема.

У Новим Бановцима, 27. јул 2021. године

                                                                                                             Новинар Српског кола

                                                                                                                    Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар