АКТУЕЛНО:

Линта позива Владу да тражи од САД и ЕУ да се хитно ослободе отети М. Миленковић Луне, Д. Обреновић и Р. Петровић

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позива Владу да тражи од САД и Европске уније да се хитно ослободе отети Милун Миленковић Луне, Душан Обреновић и Радош Петровић. Тренер локалног кик-бокс клуба Милун Миленковић Луне је јуче отет у подне у центру сјеверног дијела Косовске Митровице од стране специјалних јединица  Косовске полиције.

Миленковић је током киндаповања брутално пребијен пред ћеркицом и према свједочењима очевидаца био је сав крвав. Душан Обреновић и Радош Петровић су отети  29. маја испред општинске зграде у Звечану док су мирно протествовали са осталим Србима. Обојица су звјерски претучени више пута и мучени на разне начине.

Линта истиче да Влада мора упорно да инсистира у Вашинтону и Бриселу на хитном повлачењу специјалних јединица Косовске полиције са сјевера Косова као главном узроку ескалације и дестабилизације ситуације на терену. Аљбин Курти уз помоћ специјалних јединица РОСУ плански и брутално малтертира и шиканира Србе на сјеверу Косова с циљем да их што више застраши и протјера. Један од начина јесу и незаконита хапшења Срба на основу лажних претпоставки.

Поред тога, Србија треба да упорно инсистира у Вашингтону и Бриселу на хитном повлачењу лажних албанских градоначелника из општинских зграда у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубин Потоку.

У Београду 14. јун 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар