АКТУЕЛНО:

Линта примио предсједника Удружења пензионера из Хрватске и експерте

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта  примио је  10. октобра на састанак предсједника Удружења пензионера из Хрватске Јована Каблара, научног савјетника у Институту за међународну политику и привреду др. Душка Димитријевића и замјеника директора Агенције за реституцију Радмилу Никшић.

Учесници састанка упознали су народног посланика Миодрага Линту са проблемима Удружења пензионера из Хрватске, првенствено са проблемом доспјелих а неисплаћених пензија, као и са другим проблемима са којима се суочавају протјерани Срби и други оштећени грађани у Хрватској. Посебно је истакнута потреба да се поново покрене питање рјешавања наведених проблема.

Линта је нагласио да Хрватска читаво вријеме послије рата спречава повратак имовинских и стечених права протјераних Срба и других оштећених грађана, као и повратак имовине правних субјеката из Србије. Он сматра да једно од државних и националних питања треба да буде инсистирање на досљедном поштовању и спровођењу Бечког споразума о сукцесији посебно Анекса Г у коме се јасно каже да свим грађанима морају бити заштићена и враћена права која су имали на дан 31. децембар 1990. године.

На састанку је наглашена потреба да држава изради Стратегију за спровођење отворених питања сукцесије.  Линта је истакао да ће учинити све што је у његовој моћи да помогне у проналажењу начина за рјешавање изнијетих проблема и допринесе  изради Стратегије.

Нема коментара

Напишите коментар