Miodrag-Linta-670x447

Линта: Пуповац и Милошевић да не присуствују прослави „Олује“ у Книну

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта очекује да предсједник СДСС-а Милорад Пуповац и новизабрани потпредсједник Владе Хрватске из реда Срба Борис Милошевић неће присуствовати прослави злочиначке акције „Олуја“ у Книну. Изјава Предсједника Хрватске Зорана Милановића да би било добро да Пуповац и Милошевић дођу у Книн на прославу „Олује“ представља бруталну провокацију и увреду за протјеране и убијене Србе и њихове породице. Пуповац и Милошевић одлично знају да се сваког 5. августа у Книну прославља првенствено протјеривање 250.000 крајишких Срба и убијање преко 2.000 српских цивила и војника.

Линта истиче да Олуја није била никаква величанствена побједа већ удружени злочиначки подухват како је то јасно наведено у првостепеној пресуди хрватским генералима Готовини и Маркачу из 2011. године. Пошто је Хашки трибунал политички суд Готовина и Маркач су ослобођени другостепеном пресудом крајем 2012. године али чињенице о злочиначком карактеру „Олује“ се не могу промјенити. Постоји мноштво доказа да је „Олуја“ била завршни чин етничког чишћења српског народа из Хрватске и највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата.

Линта оцјењује као најбезочнију лаж изјаву Милановића да само мањи дио српског народа на Олују гледа као на катастрофу, прогон и геноцид. За Србију, Републику Српску и читав српски народ Олуја је злочиначка акција на чију прославу неби смио да дође ниједан частан Србин. Став Милановића да Хрватска може бити поносна на то како је планирана и одрађена злочиначка акција „Олуја“ само потврђује да је и он вјерни сљедбеник ратног злочинца Фрање Туђмана чији циљ је био стварање етнички чисте хрватске државе. Врхунска је измишљотина Милановића да је до уништења српског народа дошло због Београда а не због усташког режима Фрање Туђмана.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар