АКТУЕЛНО:

Линта: Ратнохушкачка пропаганда Меморијалног центра Сребреница – Поточари

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оцјењује као ратнохушкачку пропаганду реаговање Меморијалног центра Сребреница-Поточари на писмо српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика упућено бошњачком члану Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу. У наведеном реаговању Меморијални центар Сребреница-Поточари оправдава провокативну и једнострану одлуку Шефика Џаферовића да тајно шаље позивнице државницима и дипломатама да присуствују комеморативном скупу у Поточарима 11. јула без сагласности осталих чланова Предсједништва БиХ. Меморијални центар Сребреница-Поточари у свом реаговању, по ко зна који пут, потврђује да је политичко удружење јер истиче да је фокусиран на истраживање и ширење истине о непостојећем геноциду у Сребреници. Чињеница је да се на подручју Сребренице десио злочин и над Бошњацима али апсолутно је лицемјерје и најбезочнија лаж квалификовати га као геноцид.

Линта истиче да у реаговању Меморијалног центра Сребреница-Поточари стоји да је наводни злочин геноцида непорецива истина која је тобоже утврђена пресудама Међународног суда правде и Хашког трибунала. Сваком разумном човјеку је јасно да је Хашки трибунал био инструмент политике западних сила и да пресуде политичком и војном руководству Републике Српске нису биле засноване на доказима и правој истини већ на получињеницама и лажима. Свако ко одбија да се објективно утврде чињенице о догаћајима у и око Сребренице 1992-1995. године суштински шири говор мржње и подстиче на нетрпељивост.

Линта подсјећа да се на челу Меморијалног центра Сребреница-Поточари налази Емир Суљагић који је познат по србомрзачким изјавама. Суљагић је за највећу фабрику смрти у Другом свјетском рату Јасеновац рекао да је четничка измишљотина и да су часни Бошњаци из злочиначке Ханџар дивизије пропустили прилику да ријеше четнике. Такође, Суљагић је Републику Српску упоредио са нацистичким Вермахтом и истакао да је у питању окупирана територија што најбоље говори да је у питању човјек рата, а не мира.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар