Линта разговарао са Градоначелником Новог Сада да се значајно смањи цијена откупа избјегличких станова у насељу Југовићево

На иницијативу 15 избјегличких породица из новосадског насеља Југовићево дана 11. фебруара 2019. године одржан је састанак у Скупштини Града Новог Сада. Народни посланик Миодраг Линта је радо подржао молбу избјегличких породица и договорио састанак са првим човјеком града Милошем Вучевићем. Састанку су присуствовали Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, народни посланик Миодраг Линта и три представника станара Предраг Полимац, Мира Сунајко и Наталија Бардак. Teма састанка је била предложена висока цијена откупа станова у којима живе наведене породице.

Линта је замолио Градоначелника Вучевића да Град Нови Сад значајно смањи цијену откупа станова узимајући у обзир чињницу да се ради о социјално угроженим избјегличким породицама и да су станови урађени веома неквалитетно и од лошег материјала. Представници избјегличких породица су Градоначелника Вучевића упознали да се у становима појављује влага, као и да су столарија, инсталације и паркет лошег квалитета и лоше уграђени;. Они су нагласили да су сви станови у приземљу и да имају проблем са издувним гасовима јер се аутомобили паркирају испод прозора.

Градоначелник Милош Вучевић је показао је разумијевање и прихватио молбу Линте да покуша да пронађе начин како да се значајно смањи цијена откупа станова која би била прихватљива за избјегличке породице. Договорено је да Линта буде у контакту са Градоначелником Вучевићем и његовим сарадницима.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар