Линта: Ребалансом буџета обезбедити 50 милиона евра за стамбено питање прогнаних у 2023. години

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта тражи да се ребаланском буџета обезбеди 50 милиона евра за рјешавање стамбеног питања прогнаничких породица у 2023. години. Свакодневно ми се обраћају прогнаничке породице које су очајне и огорчене јер се налазе у статусу подстанара или живе у нељудским условима чак 28-32 године.

Линта истиче да Влада треба у што краћем временском року да затражи од Града Београда, Града Новог Сада и низа других локалних самоуправа да предложе локације за изградњу станова за прогнаничке породице или да купи станове. Поред тога, потребно је максимално убрзати додјелу грађевинског материјала, сеоских имања и монтажних кућа.

У првој фази хитно треба рјешавати прогнаничке породице које се налазе испод црте на листама за станове, сеоска имања, грађевински матеирјал и монтажне куће. На примјер, у Београду је током маја објављена листа 383 прогнаничке породице које су добиле станове. Испод црте је остало 1.200 прогнаничких породица. Такође, потребно је хитно објавити јавне позиве на које треба да конкуришу прогнаничке породице које то досад нису учиниле.

Линта подсјећа да је Предсједник Вучић приликом додјеле кључева прогнаничким породицама о Овчи рекао, између осталог, да ће држава да обезбеди 200 милиона евра за рјешавање стамбеног питања прогнаничких породица које су подстанари или живе у нељудским условима.

У Београду 4. септембар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Коментари
  • AKO JE PREDSJEDNIK REKAO DA ĆE BITI PARA ZA RIJEŠAVANJE PROBLEMA ONDA MI JE LAKŠE!!!
    PO KOJI PUT PREDSJEDNIK I PREMIJER OBEĆAVAJU DA ĆE BITI PARA???!!!
    TO NISU MATERIJALNA SREDSTVA REPUBLIKE SRBIJE NITI NJEGOVE LIČNE PA DA ON OBEĆAVA!! TO NIJE NI POSAO OREDSJEDNIKA NEGO RESORNOG MINISTRA.
    STRAŠNO SAM LJUT.

    петак, 08. септембар 2023.

Напишите коментар