Линта са сарадницима одржао састанак код Заштитника грађана Саше Јанковића

Дана 15. јануара 2016. године одржан је састанак код Заштитника грађана Саше Јанковића и његових сарадница. На састанку су били присутни Јован Каблар и Миле Рајчевић из Удружења пензионера Хрватске, правни стручњак Радмила Никшић, предсједник Коалиције удружења избјелгица Миле Шапић и предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта.

Линта је упознао Сашу Јанковића са бројним проблемима протјераних Срба и свих других оштећених грађана и одбијањем Хрватске да се спроведе Анекс Г Бечког споразума о сукцесији „Приватна својина и стечена права“ који се гарантује враћање свих права која су грађани имали на дан 31. 12. 1990. године. Линта је затражио од Заштитника грађана да помогне у проналажењу правичног рјешења проблема наших људи. Саша Јанковић и остали чланови делегације су, такође, узели учешће у дискусији.

На крају састанка закључено је да ће Заштитник грађана Саша Јанковић предузети слиједеће активности: обратити се својој колегиници у Загребу тј. Омбудсману за људска права у Хрватској Лори Видовић и покушати договорити састанак на коме би присутвовали сви учесници састанка у Београду; да ће разговарати са највишим званичницима у Србије на тему имовинских и бројних других проблема наших земљака и да ће у свој годишњи извјештај за 2015. годину који ће бити завршен до краја марта укључити проблеме наших земљака које имају у Хрватској, Федерацији Бихи и Словенији. Извјештај ће бити преведен на енглески језик и прослијеђен међународним организацијама и страним амбасадама.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар