АКТУЕЛНО:

Линта: Скуп у Сарајеву о 9. јануару врхунац антисрпске хистерије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да јучерашње одржавање тзв. научног скупа и изложбе „9. јануар – Пут у геноцид“ у Сарајеву представља континуитет антисрпске хистерије бошњачких политичара и интелектуалаца. Наведени тзв. научни скуп је одржан у Народном позоришту у Сарајеву у организацији Архива Федерације Босне и Херцеговине а под покровитељством двојице чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Дениса Бећировића.

На тзв. научном скупу су се могле чути најбезочније лажи и измишљотине да је 9. јануар био почетак агресије на БиХ, етничког чишћења, масовних злочина и геноцида над Бошњацима, да је обиљежавање 9. јануара  антидејтонски, антитуставни, антицивилизацијски и увредљив чин за Бошњаке, да је проглашење Српске Републике БиХ 9. јануара 1992. године, која је касније названа Република Српска, било нелегално и у функцији остварења злочиначког пројекта стварања Велике Србије, да су сви они који прославањају 9. јануар настављачи геноцидне политике и др.

Линта истиче да Србија и Република Српска треба да се активно боре за истину о рату и страдању српског народа на подручју Босне и Херцеговине. Главни кривац за рат је Алија Изтебеговић јер је изјавио да је спреман жртвовати мир за независност. Његов стратешки циљ је био стварање муслиманске  БиХ без или са што мање Срба. Српски народ је доживио масовне и планске злочине и систематско етничко чишћење и опстао је само захваљујући чињеници да су српски борци у одбрамбено-отаџбинском рату одбранили Републику Српску.

Због тога је 9. јануар симбол слободе и опстанка српског народа западно од Дрине и то се никад неће промијенити. Сви Срби треба да поносно и достојанствено обиљежавају 9. Јануар јер је у питању најважнији датум у новијој историји нашег народа. Прослава 9. Јануара није уперена против Бошњака нити против било којег грађанина Босне и Херцеговине. Република Српска је, у складу са Дејтонски споразумом, један од два ентитета БиХ и обавеза свих чланова Предсједништва јесте да поштују Републику Српску и њен Дан јер је у питању легитимни празник. Бећировић и Комшић то не чине и на тај начин брутално крше Дејтонски споразум.

У Београду, 10. јануар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар