Линта: Срамно присуство амбасадорке Јелене Милић на промоцији књиге Мате Гранића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да срамно присуство амбасадорке Србије у Загребу Јелене Милић на промоцији књиге „Дипломатска олуја“ Мате Гранића представља понижавање српских жртава и дубоку увреду за преживјеле у злочиначкој акцији „Олуја“, све прогнане Србе, као и за читав српски народ.

Посебно је скандалозна чињеница да се амбасадорка Милић похвалила на твитеру да јој је Мате Гранић потписао њен примјерак и да се нада да ће књига, како каже, помоћи у расвјетљавању околности које оптерећују наше односе.  Јелена Милић се прави да не зна да књига нема за циљ да допринесе утврђивању истине већ да оправда злочиначку акцију „Олуја“ као легалну, ослободилачку и праведну акцију хрватске војске и полиције и да велича протјеривање српског народа.

Мате Гранић је био један од најближиx сарадника ратног злочинца Фрање Туђмана. За вријеме злочиначке ације „Олуја“ био је министар спољних послова. Због тога сноси одговорност за масовна убиства, систематску пљачку, уништање српске имовине и највеће етничко чићшење у Европи послије Другог свјетског рата, као и  многи други хрватски функционери.

У Београду, 26. јануар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар