Линта: Рањавање Србина на Бистричком мосту врхунац терора Куртијевог режима

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да пуцање припадника специјалне Косовске полиције РОСУ на ауто у којем су се налазила  двојица Срба, од којих је тешко рањен Миљан Делевић,  представља врхунац терора Куртијевог режима.

Куртијеви специјалци  су 23. јануара кукавички изрешетали ауто у задњем дијелу и том приликом су ранили Миљана Делевића у леђа, док његов сувозач Душан С. пуком срећом није рањен или још трагичније није убијен. Мучки напад на двојицу Срба од стране припадника РОСУ, са намјером да их убију, десио се код нелегалног пункта на Бистричком мосту, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Линта истиче да Србија треба снажно захтјевати да се специјалне јединице Косовске полиције повуку са сјевера Косова и Метохије јер је у супротности са важећим споразумима. Куртијеви специјалци свакодневно демонстрирају силу, малтретирају и провоцирају српски народ и изазивају све чешће инциденте с циљем стварања панике и опште несигурности.

Постоје многобројни примјери да су припадници специјалних снага Косовске полиције са аутоматским пушкама заустављали Србе, не само на легалним прелазима већ и на нелегалним пунктовима, магистралним путевима или другим мјестима и при томе су се понашали крајње бахато и агресивно. Такође, било је доста случајева физичког насиља.

Линта наводи да је крајње вријеме да САД и Европска унија коначно недвосмислено осуде незаконито и насилничко понашање Косовских специјалаца и пошаљу јасну поруку Куртију да својим неразумним понашањем изазива општи хаос на сјеверу Косова и Метохије.

У Београду, 23. јануар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар