АКТУЕЛНО:

Линта: Србија треба да инсистира да се косовске полицијске снаге хитно повуку са сјевера Косова и Метохије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истиче да Србија треба да инсистира у разговорима са САД и Европском унијом да се косовске полицијске снаге хитно повуку са сјевера Косова као кључни предуслов смиривања ситуације и смањења напетости на терену.

Одговорност за безбедност српског народа на сјеверу Косова треба да преузму КФОР и ЕУЛЕКС односно међународне снаге. То је једини начин да дође спуштања тензија и стварања услова за наставак дијалога и рјешавања бројних проблема.

Линта изражава најдубље саучешће породицама Срба који су страдали у трагичним догађајима у селу Бањска у општини Звечан.

Линта наводи да је потпуно јасно да је главни кривац за трагични догађај у Бањској екстремистичка политика режима Аљбина Куртија чије су полицијске снаге свакодневно спроводиле брутално насиље с циљем протјеривања српског народа са подручја Косова и Метохије.

Одговорност сноси и међународна заједница јер није предузела конкретне казнене мјере против Куртија.

Постоје информације да Курти користи трагични догађај у Бањској као повод да косовске полицијске снаге појачају бруталан терор над Србима.

У Београду 26. септембар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар