Линта: Хапшење тројице Срба и бачене три бомбе на српске уће наставак прогона српског народа на КиМ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује да недавно хапшење тројице Срба од стране специјалних јединица косовске полиције јесте наставак смишљеног прогона српског народа на КиМ. Ухапшени су Илија Елезовић, стар 70 година, у Сјеверној Митровици који је тежак онколошки болесник, затим Драган Миловић, полицајац, отац троје деце, у Звечану и  Зоран Костић стар 73 године, стриц предсједника општине Вучитрн, у Прилужју. Одређено им је мјесец дана притвора супротно закону јер су осумњичени да су наводно починили ратне злочине против албанских цивила. Илији Елезовићу је угрожен живот у притвору због тешког здравственог стања у коме се налази.

Специјално одјељење Основног суда у Приштини, које је надлежно за процесуирање ратних злочина  је етнички мотивисана институција и у функцији сепаратистичког режима Аљбина Куртија. Потпуно је јасно да циљ суда у Приштини није истина и правда већ учествовање у прогону и застрашивању Срба да би се оправдао лажни мит о Србима као злочинциима и Албанцима као жртвама.

Линта истиче да су прексиноћ бачене три бомбе на куће представника и руководиоца Српске листе у мјесту  Ранилуг у Косовском Поморављу с циљем  како би се они застрашили и натјерали да напусте своја огњишта. Очигледно је да је у питању још један начин смишљеног прогона српског народа на Косову и Метохији.

Линта поздравља одлуку Предсједника Вучића да се тражи сазивање хитне сједнице Савјета Безбедности УН поводом катастрофалне ситуације у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.  Такође, позива САД и Европску унију да коначно заштите српски народ на Косову и Метохији и пошаљу јасну поруку Кутијевом режиму да је неприхватљива његова ратнохушкачка и неодговорна политика.

У Беоргаду, 23. септембар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар