Линта: Српско Тужилаштво за ратне злочине да покрене истрагу за злочине против Срба у Средњем Подрињу 

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта подсјећа да су бошњачке снаге у Средњем Подрињу починиле бруталне и бројне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима с циљем оставарења политике стварања унитарне и исламске Босне и Хецреговине. Правосуђе БиХ није готово ништа учинило на кажњавању злочина на српским народом у Средњем Подрињу, као и на другим мјестимо широм БиХ.

То јасно показује да Тужилаштво и Суд БиХ нису ни независни нити професионални државни органи већ оруђе у рукама бошњачких политичара и западних сила. Правосуђе БиХ је етнички мотивисано правосуђе које има задатак да оправда бесмислену и апсурдну тезу бошњачке елите и одређених кругова на Западу да су Србија и Срби извршили агресију на БиХ и геноцид у Сребреници и широм БиХ а да су Бошњаци били жртве агресије и да су водили ослободилачки рат. Јасно је да политика оптуживања Срба да су главни кривци за рат, некажњавања бројних злочина над Србима и ингнорисања српских жртвава не може довести до успоставе повјерења нити искреног помирења између српског и бошњачког народа

Линта сматра да српско Тужилаштво за ратне злочине треба да поново покрене истрагу везано за злочине против српских цивила и ратних заробљеника у средњем Подрињу. Српско тужилаштво на чијем је челу било Владимир Вукчевић у случају Насера Орића није провело истрагу на професионалан начин односно није прикупило чврсте доказе нити је обезбедило кредибилне свједоке да је Насер Орић лично починио ратни злочин или да барем има командну одговорност за почињене злочине над Србима.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар