Народни посланик Миодраг Линта посјетио избјегличку породицу Јасминке Пуповац у селу Александровац у општини Жабари

Народни посланик Миодраг Линта посјетио је у петак 6. јула избјегличку породицу Јасминке Пуповац у селу Александровац у општини Жабари. У делегацији са Линтом био је и повјереник за избјеглице у општини Жабари Небојша Марковић. Јасминка Пуповац је упознала Линту са чињеницом да је од Комесаријата за избјеглице за адаптацију старе куће добила грађевински материал у вриједности 250.000 динара. Према њеном мишљењу није било могуће да се реновира стара кућа јер се налази у веома лошем стању па су она и њен муж одлучили да са добијеним материјалом започну изградњу нове куће.

Јасминка Пуповац је рекли Линти да је од Комесаријата за избјеглице и општине Жабари тражила више година да добије још један пакает грађевинског материјала за завршетак куће. Није у томе успјела јер је став Комесаријата за избјеглице био да свако ко је добио грађевински материјал у вриједности већој од 180.000 динара не може добити нови пакет док не буду ријешене избјегличке породице које нису добиле никакву помоћ. Породица Пуповац је у међувремену подигла два кредита да би завршила изградњу куће. Кредите су подигли муж и син Јасминке Пуповац. Породица Пуповац тражи од Комесаријата за избјеглице да им се барем помогне да заврше финалне радове у двије просторије у кући и да добију материјал да ураде фасаду на кући.

Линта је у присуству повјереника за избјеглице општине Жабари Небојше Марковића и Јасминке Пуповац позвао једног од координатора у Комесаријату за избјеглице у Београду Светлану Велимировић и замолио да се нађе начин да се помогне породице Пуповац да заврше радови на кући да би се коначно сви преселили из старе куће у нову кућу.

Информативна кућа
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар