Народни посланик Миодраг Линта други пут посјетио избјегличке породице у Колективном центру Варна, код Шапца

Народни посланик Миодраг Линта са сараднциима, посјетио је 6. јула 2018. године 10 избјегличких породица које дуги низ година живе у колективном центру Варна у општини Шабац. Ово је друга посјета Линте избјегличким породицама у Колективном центру Варна у последњих годину и по дана. Претходни пут Линта је био у посјети 2. марта прошле године. У питању су слиједеће избјегличке породице: Дејановић, Станојевић, Лапчевић, Русић, Павков, Домазин, Драгић, Крајновић, Караћ и Бастајић.

Представници избјегличких породица су упознали Линту да нису задовољни са понуђеним стамбеним објектима од стране Комесаријата за избјеглице као начином рјешавања њиховог стамбеног питања. Стамбени објекти, према њиховом мишљењу, су грађени од веома лошег материјала и мале су површине а цијена откупа је превисока. Поред тога, избјегличке породице су незадовољне односом појединих институција према њима и имају аргументе да није испоштован договор о начину рјешавања њиховог стамбеног питања.

Линта је рекао да ће разговарати са надлежним државним органима и учинити све шта је у његовој моћи да се покуша пронађи прихватљиво рјешење стамбеног питања за наведених 10 избјегличких породица. Он је нагласио да ће то бити тешка борба али да неће одустати да им помогне докле год има и најмање шансе, као и да ће их информисати о разговорима на наведену тему.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

Нема коментара

Напишите коментар