одлука Бошњачког националног вијећа

Линта: Сулуда и неразумна одлука Бошњачког националног вијећа на челу са Угљанином да афирмише план о оцјепљењу Рашке области од Србије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцијенио је као сулуду и неразумну одлуку Бошњачког националног вијећа да обиљежи у Новом Пазару 100 година од доношења тзв. Сјеничке декларације којом су Муслимани услијед Првог свјетског рата тражили од окупаторске Аустро-угарске да се Рашка област или Санџак отцијепи од Србије и припоји Босни и Херцеговини. Угљанин и Бошњачко национално вијеће већ дуже вријеме воде отворену сепаратистичку политику чији је циљ оцјепљење шест општина у Србији (Нови Пазар, Тутин, Сјеница, Пријепоље, Нова Варош и Прибој) и шест општина у Црној Гори (Пљевља, Бијело Поље, Беране, Андријевица, Плав и Рожаје) и њихово припајање тобоже Босни и Херцеговини, односно Федерацији БиХ. Наведена сепаратистичка и антидржавна политика Бошњачког националног вијећа на челу са Сулејманом Угљанином је веома опасна јер шири неповјерење између Срба и Бошњака, производи нестабилност и може нанијети велику штету припадицима бошњачке националне мањине у Србији.

Линта позива Европску унију и ОСЦЕ да јасно и недвосмислено осуди сепаратистичку политику Бошњачког националног вијећа и Сулејмана Угљанина као опасну, авантуристичку и неприхватљиву јер је супротна европским принципима мира, стабилности, међусобног повјерења и немијењања граница. Нажалост, већина чланица Европске уније је већ једном направила катастофалну грешку признајући једнострану проглашену независност лажне државе Косово која је фактор нестабилности у региону западног Балкана јер крши темељне европске вриједности.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар