Линта тражи да Влада коначно ријеши стамбено питање 383 прогнаничке породице на Новом Београду и у насељу Овча

Поштована госпођо Брнабић,

Тражим од Вас да Влада коначно ријеши стамбено питање 383 прогнаничке породице са подручја Града Београда. Познато Вам је да се ради о прогнаничким породицама за које је, на основу јавних позива из 2018. и 2019. године, одређено да се саграде 383 стана, од тога 250 станова у насељу Овча и 133 стана на Новом Београду. Израдња 250 станова у Овчи је почела у другој половини прошле године и радови су завршени. Апсолутно је неприхватљиво да изградња 133 стана на Новом Београду није још ни започела а прошло је скоро пет година од јавног позива из 2018. године.

Подсјећам да Вам је 23. децембра прошле године 113 прогнаничких породица, које се налазе на прелиминарној листи изнад црте, упутило писмо и Петицију. Наведене и све остале породице очекују, што је прије могуће, писмени одговор везано за њихове захтјеве.
Прогнаничке породице су огорчене, разочаране и незадовољне неодговорним односом надлежних иституција према њиховом горућем проблему. Због великог пораста цијене кирије везано за изнајмљивање станова наведене и многе друге породице се налазе у готово неиздрживој егзистенцијалној ситуацији.

Тражим од Вас да Влада испуни оправдане и праведне захтјеве прогнаничких породица: Прво, да се из буџетске резерве хитно издвоје средства у висини седам милиона евра за израдњу 133 стана у улици Др. Ивана Рибара на Новом Београду; друго, да Јединица за управљање пројектима (ЈУП) или друга институција распише јавну набавку и да се изабере извођач радова; треће, да Град Београд објави коначну листу 383 прогнаничке породице које су добиле станове и да се 250 прогнаничких породица усели у завршене станове у насељу Овча.
Очекујем Ваш одговор у што краћем временском року.

С поштовањем,
У Београду, 20. jануар 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар