АКТУЕЛНО:

Линта: Пребијање српског дјечака смишљено сијање страха међу Србима на Космету

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта oцјењује да је физички напад на српског дјечака Лазара Милутиновића (15)  од стране групе албанских екстремиста у насељу Суви До смишљен чин с циљем континуираног сијања страха међу Србима на Космету. Ради се о етнички мјешовитом насељу у Сремској Митровици гдје се налазе припадници Куртијеве полиције који својим етнички мотивисаним понашањем охрабрују и подстичу албанске екстремисте на наставе са физичким нападима на Србе.

Шовинистички режим Аљбина Куртија настоји да насиљем, кршењем споразума и хушкачком реториком оствари циљ да Срби трајно нестану са Косова и Метохије. Послије покушаја убиства Стефана и Милоша Стојановића у Штрпцу и пребијања Стефана Томића у Клокоту ово је трећи случај напада на српске младиће и дјечаке у последњих 15 дана.  Трагична је чињеница да за Србе на Косову и Метохији не важе људска права каква имају Албанци већ су изложеним све јачим притисцима и све чешћем насиљу.

Линта позива САД и Европску унију да престану подржавати Куртијев шовинистички режим,  да коначно снажно осуде насиље према српском народу на Косову и Метохији и захтјевају да налогодавци и починиоци буду  ухапшени и адекватно кажњени.  Поред тога, САД и Европска унија имају обавезу да заштите Србе и њихову имовину на Косову и Метохији на начин да међународне безбедносне снаге буду присутне у српским срединама како би спречиле нове нападе албанских екстремиста.

У Београду, 22. јануар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар