АКТУЕЛНО:

Линта: Тужилаштво Србије да подигне оптужнице за злочине над 3.267 убијених Срба у Средњем Подрињу и Бирчу

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поново позива Тужилаштво за ратне злочине Србије да подигне оптужнице против одговорних лица за масовне злочине над 3.267 Срба у Средњем Подрињу и Бирчу поводом обиљежавања 31 године од српског страдања у Средњем Подрињу и Бирчу које је одржано у Братунцу. Није реално очекивати да ће  Суд БиХ икада процесуирати починиоце злочина над Србима у Одбрамбено-отаџбинском рату јер се ради у етнички мотивисаном суду које је у функцији бошњачке политике.

Муслиманске снаге су од априла 1992. године на даље извршиле десетине мучких напада на српска села на подручју општина Сребреница, Братунац, Зворник, Милићи и Власеница и то често на највеће српске празнике – Божић, православну Нову годину, Ђурђевдан, Видовдан, Петровдан и Никољдан. Иза монстуозних напада муслиманских снага су остајали смрт у пустош а скоро свака српска кућа у средњем Подрињу је завијена у црно. Бројне чињенице потврђују да су муслиманске снаге имале за циљ реализацију плана ентичког чишћења српског народа из Подриња који је осмишљен у Сарајеву

Линта истиче да је посебно важно нагласити да не смијемо никада да заборавимо нити да опростимо  масовне и најбруталније злочине над нашим народом не само у Подрињу већ и широм данашње БиХ и бивше Југославије. Није могуће градити повјерење између Срба и Бошњака ако се говори да је једна страна извршила злочине и непостојећи геноцид у Сребреници, ако се не кажњавају злочинци из оба народа,  ако се једнако не поштују српске и бошњачке жртве и ако се инсистира на лажном миту о агресији на Босну и Херцеговину.

У Београду  1. јул 2023. године

                                                                                                                     Информативна служба

                                                                                                                     Савеза Срба из региона

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар