завршни чин отимања имовине

Линта:Основати нови међународни суд за ратне злочине за Сребреницу и бившу Југославију

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта сматра да Влада Србије треба да покрене иницијативу да се оснује нови међународни суд за ратне злочине који би преиспитао све изречене пресуде у случају непостојећег геноцида у Сребреници и других догађаја на простору бивше Југославије. Бројне чињенице показују да је Хашки трибунал основан 1993. године због Србије и Срба и сада више то нико и не оспорава у западним центирма моћи. Циљ Хашког трибунала је био да осуди Србе да би се потврдила најбезочнија лаж да су Срби тобоже криви за ратове у Хрватској и БиХ и да се казне њихови политички и војни лидери. Главни кривци за ратове у Хрватској и БиХ су злочиначки режими Фрање Туђмана и Алије Изетбеговића чији je циљ био да створе Хрватску и Босну и Херцеговину без или са што мање Срба који би били грађани трећег реда. То најбоље показује трагичан положај малобројних Срба у Хрватској и Федерацији БиХ.

Линта истиче да је Хашки трибунал укинут крајем 2017. године када је испунио свој политички циљ. То најбоље показује чињеница да су 80 посто свих људи који су осуђени за ратне злочине Срби који су добили више од хиљаду година робије. Постоје пресуде Хрвата за злочине над Бошњацима али не и над Србима. За злочине над Србима Хашки трибинул није донио ниједну пресуду хрватским, бошњачким и албанским војним и политичким лидерима већ је ослободио ратне злочинце Анту Готовину, Насера Орића и Рамуша Харадинаја. Хашки трибунал не само што није допринио утврђивању истине и помирењу већ је додатно продубио мржњу и неповјерење између народа који живе на простору бивше Југославије.

Линта изражава дубоко жаљење због јучерашњег једностраног саопштења Европске уније у коме се истиче да непостојећи геноцид у Сребреници представља једно од најмрачнијих поглавља новије европске историје. Догађај у Сребреници 1995. године је само један од ратних злочина на простору бивше Југославије. Жалосно је да Европска унија помиње само ратни злочин над Бошњацима а бесрамно ћути на бруталне злочине над Србима у Сребреници, Братунцу, Зворнику и другим општинама у Подрињу посебно 1992.и 1993. године. Такође, Европска унија бесрамно ћути 25 година на неспорну чињеницу да је протјеривање 250.000 и страдање више од 2.000 Срба у хрватској злочиначкој акцији Олуја најмрачнији догађај у Европи послије завршетка Другог свјетског рата. Европска унија би требао да брани истину и универзалне вриједности и да тражи да се сви народи суоче са прошлошћу а не да се Срби без аргумената и даље сматрају кривцима за ратове.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар