Линти није дозвољено да посјети Народну Скупштину Црне Горе

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта боравио је у Подгорици поводом обиљежавања стогодишњице Велике подгоричке скупштине српског народа у Црној Гори. Уочи свечане академије у Храму Христовог Васкресења у Подгорици упутио се у Скупштину Црне Горе са циљем да посјети народног посланика Демократског фронта Милана Кнежевића за кога је Виши суд издао налог за хапшење.

– Дошао сам у хол Скупштине Црне Горе, али обезбеђење ми није дозволило да уђем. Њихово образложење је било да према важећим прописима нико сем посланика Скупштине ЦГ не може да уђе у зграду. Позвао сам телефоном генералног секретара Скупштине Црне Горе Александра Јовићевића, међутим, он ми је рекао да посјете Скупштини нису могуће викендом, већ само радним даном. И поред мог инсистирања, он је одбио да ми омогући посјету – изјавио је Линта и додао да је након тога телефоном разговарао са народним послаником Миланом Кнежевићем који му се захвалио на подршци и жељи да га посјети у Скупштини.

У згради Скупштине ЦГ налазе се народни посланици Демократског фронта. Они су се солидарно окупили око Милана Кнежевића стрепећи да може доћи до упада полиције.

Линта оцјењује да је ситуација у Црној Гори веома драматична што потврђује и чињеница да је Небојша Медојевић већ неколико дана у затвору, а од јуче је започео и штрајк глађу.

– Позивам власт у Подгорици да одмах на слободу пусти народног посланика Небојшу Медојевића и да одустане од хапшења Милана Кнежевића. Црној Гори је најбитније да сачува мир и толеранцију – закључује Линта.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар