Мандић: Демонтирати ДПС, Кнежевић: Мандатар требао прво у Србију

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да је тој странци најважније да ДПС Мила Ђукановића буде демонтиран и почне да се урушава, а његов колега Милан Кнежевић поручује да грађани очекују да се нова власт обрачуна с криминалом и наводи да сматра да је прва посјета мандатара Здравка Кривокапића требало да буде Србија.

Мандић је за Б92 рекао да је циљ да се „како-тако режим Мила Ђукановића, који је у спрези са криминалом и корупцијом, размонтира“.

Кнежевић је рекао да лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић није задовољан политичким договором са мандатаром Здравком Кривокапићем, док Мандић наводи да су очекивања ДФ-а била да ће мандатар, након „обарања режима Мила Ђукановића“, испунити оно што је обећао народу, посебно по питању проблема криминала.

– У Црној Гори бјесни прави рат, рат кланова и крвне освете – напоменуо је Мандић и казао да нико није хтио да се замјери таквим особама осим људи из Демократског фронта.

– Ми сигурно нећемо изневјерити народну вољу. Морали смо да прихватимо неке параполитичке иницијативе, то нам не служи на част, али ћемо надаље радити на поштовању демократије – поручио је Мандић.

Он је додао да је, по првим принципима, Министарство одбране било обећано Демократском фронту, али да по „принципима од петка“ оно припада лидеру Грађанске иницијативе УРА Дритану Абазовићу.

Мандић је рекао да само један човјек осим мандатара Кривокапића има обавезу према грађанима, а то је лидер УРА Дритан Абазовић јер је он изабран на изборима, а остале је на министарска мјеста поставио Кривокапић, те одговарају само њему.

Он тврди да људи из тајкунских канала желе да управљају Црном Гором иако нису учествовали на изборима.

– Битно је како ћемо ми да се поставимо на све то. Ја и ми из Демократског фронта мислимо да треба да се понашамо тако да не потпаднемо под утицај ни Вијести ни страних амбасада. Дошли смо до заључка да нашу владу нажалост не постављају они који су побиједили на изборима. Можда је боље да се оде у неку амабсаду или код тајкуна па да они саставе списак експерата – рекао је он.

Он је додао да је забринут за будућност Црне Горе.

– Параполитичке структуре и страни центри имају велики утицај, сљедећа борба мора бити за демократске стандарде у Црној Гори“ – казао је Мандић и истакао да је поносан на то што је промијењена власт „без капа крви“.

Ипак, признао је да је ДФ желио више.

– Ми смо хтјели да већ у првој години да покажемо да у Црној Гори може боље да се живи, ми смо имали планове и приједлоге закона, хтјели смо политичко отварање Црне Горе, као и све што може да унаприједи наш економски и политички живот, али су неке параполитичке структуре биле задовољне чињеницом да је режим оборен – рекао је он.

Кнежевић, такође један од лидера ДФ, рекао да је очекивање грађана то да се будући министар полиције и нова власт обрачуна са криминалом.

– Људи очекују да се ухапси 10 до 15 високих функционера ДПС-а, који су буквално приватизовали Црну Гору, опљачкали и изнијели дио средстава из Црне Горе – казао је Кнежевић.

Он је додао да је сматрао да би нови предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић прво требало да посјети „братску Републику Србију“.

– Међутим, Кривокапић је ријешио да прва посјета буде Њемачкој. Само нисам сигуран да је Њемачка одлучила да његова прва посјета буде Берлину – рекао је он.

РТРС
Нема коментара

Напишите коментар