Мандић позвао Вучића: Помозите Црној Гори у борби са корона вирусом, ваша братска помоћ и солидарност никад нису изостале

Предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ Андрија Мандић обратио се данас предсједнику Србије, господину Александру Вучићу, са молбом да у што краћем року упути помоћ Црној Гори, која се налази у тешкој ситуацији због епидемије корона вируса

Предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва Демократскоф фронта, Андрија Мандић, обратио се данас предсједнику Србије, господину Александру Вучићу, са молбом да у што краћем року упути помоћ Црној Гори, која се налази у тешкој ситуацији због епидемије коронавируса.

Обраћање преносимо интегрално:

Поштовани Предсједниче Србије,

Користим ову прилику да Вас замолим да Ваше веома добре међународне односе са Кином и другим великим државама, као и потенцијале са којима располаже држава Србија ставите једним дијелом и у функцију борбе против корона вируса у Црној Гори, као што сте то, крајње одговорно и државнички, урадили у односу на Републику Српску.

Као што Вам је познато, у Црној Гори сваки трећи грађанин је српске националности, а ја Вам се данас обраћам као предсједник једине парламентарне странке која у свом програму и називу носи српско име и која је чланица најјачег политичког савеза у овој земљи – Демократског фронта.

Позивам Вас да, у складу са могућностима, а имајући у виду и ситуацију у којој се налази и Србија, помогнете Црној Гори како би се што успјешније борили са овом пошашћу.

Наиме, посебно је тешка ситуација на сјеверу Црне Горе, који је због дугогодишњег економског заостајања и сиромаштва, ових дана суочен са недостатком неопходне медицинске опреме за борбу против Корона вируса.

Имајући у виду да у тим општинама српски народ чини доминантан дио становништва, цијеним да би држава Србија могла значајно да помогне у овим тешким тренуцима. У Пљевљима, Бијелом Пољу, а и у читавој Црној Гори недостају респиратори, тестови, заштитне маске, рукавице, средства за дезинфекцију…

Ваша помоћ не би помогла само српском народу, него свим народима и грађанима Црне Горе, који знају да у Србији увијек имају само пријатеља.

Господине предсједниче,
Ово су она времена у којима смо упућени на најближе, а Србија то јесте. Овом приликом, такође, желим да Вам се захвалим за то што Србија снабдијева Црну Гору прехрамбеним производима. Хиљаде тона робе широке потрошње сваког дана из Србије долази у Црну Гору и тако се обезбјеђује сигурно снабдијевање за сваку породицу у нашој земљи. Ова братска помоћ и солидарност нас у потпуности подсјећају на оне тешке дана када је Црна Гора била погођена страшним земљотресом 1979. године и када братска Србија није дозволила да било шта фали или недостаје грађанима Црне Горе.

Преузето са: ИН4С

 

Нема коментара

Напишите коментар